FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 20. kolovoza

Autor: tkol
ZAGREB, 19. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 20. kolovoza.

SALI, DUGI OTOK - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će sjednici Vijeća Otočnog sabora (12,00 sati, Općina Sali), a sjednica Vijeća je otvorena za predstavnike medija. Nakon toga (12,40 sati) predsjednik će posjetiti tvornicu Mardešić Sali, te Park prirode Telašćica (13,30 sati).

Predsjednik Josipović potom će u Velom Ižu, na otoku Ižu, nazočiti predstavljanju multimedijske monografije "Glagoljaško pučko crkveno pjevanje Zadarske nadbiskupije – Veli Iž" (16,30 sati, župna crkva sv. Petra i Pavla). Predviđeno je i predsjednikovo obraćanje novinarima. U 17,20 sati najavljen je i njegovo posjet Domu kulture Veli Iž i Muzeju otoka Iža.

GOLUBIĆ (OBROVAČKI) - Udruga za povijest, suradnju i pomirenje Golubić, Obrovac i novosadski Centar za istoriju, demokraciju i pomirenje organiziraju stručni skup pod nazivom "Prava nacionalnih manjina – borba protiv diskriminacije". Planirana su tri panela: 'Povratak izbjeglica i rješavanje drugih statusnih i manjinskih pitanja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji kroz dosljedno provođenje propisa', 'Ekstremni nacionalizam kao izvor mržnje i predrasuda' te 'Holokaust - edukacija o prošlosti, kao uvijet boljoj budućnosti'. Specifičnost ovogodišnjeg skupa je da će se govoriti o Holokaustu, kao primjeru iz prošlosti koji treba biti opomena za budućnost. O toj će temi posebno govoriti gosti iz SAD (Susanne Bleiberg Seperson - Dowling College, New York), Poljske (Jolanta Ambrosewicz-Jacobs, Ph.D.- Dyrektor/DirectorUniwersytet Jagielloński/Jagiellonian University, Centrum Badań Holokaustu/Center for Holocaust Studies), te iz Grčke (Maria Kavala - Aristotle University of Thessaloniki), (10 sati, Mjesna osnovna škola).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Tomislav Rubić

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙