FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. kolovoza

Autor: tkol
ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 2. kolovoza:

ZAGREB - Konferencija za novinare Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, Građanskog odbora za ljudska prava i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek na kojoj će biti predstavljen kvartalni izvještaj o praćenju suđenja za ratne zločine, izvještajno razdoblje travanj - lipanj 2013. Na konferenciji će se obratiti voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič, Mladen Stojanović iz Centra za mir, neasilje i ljudska prava iz Osijeka te Eugen Jakovčić iz Documente (11 sati, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112c)

ZAGREB - Konferenciju za novinare HDZ-a na temu "Ekonomsko i gospodarsko stanje u RH – kontinutirani pad", na kojoj će se obratiti saborski zastupnik i koordinator HDZ-ovih Odbora za gospodarstvo, financije i energetiku Domagoj Ivan Milošević te zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić. O krizi zdravstvenog sustava govorit će predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić (11 sati, Središnjica Hrvatske demokratske zajednice, Trg žrtava fašizma 4).

JASENOVAC - Na romskom groblju Uštica u spomen području Jasenovac Romsko nacionalno vijeće organizirat će komemoraciju povodom Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve Porajmosa/Holokausta. Za vrijeme Drugog svjetskog rata Romi su bili zatočeni i zatvarani u logorima nacističke Njemačke kao i u logorima nacističkih saveznika, a Međunarodni dana sjećanja na romske žrtve Porajmosa obilježava se u znak sjećanja na 2. kolovoza 1944. kada je u jednoj noći u logoru Auschwitz ubijeno 2.897 Roma. Dosad je evidentirano 16.173 Roma koji su ubijeni u Jasenovcu, među kojima je bilo 5.608 djece. Komemoracija započinje u 10 sati obraćanjem predsjednika romskog nacionalnog vijeća Veljka Kajtazija, a nazočit će joj i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Andrej Matijašević

Popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

Navečer: Đurđa Beraković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙