FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi korupcijski skandal oko rumunjskog ministra

Autor: bnov
BUKUREŠT, 19. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Antikorupcijsko tužiteljstvo Rumunjske objavilo je u ponedjeljak da namjerava otvoriti postupak protiv zastupnika kojega rumunjska vlada predlaže za ministra prometa umjesto prethodnika na tom mjestu koji je osuđen zbog korupcije.

Već je nekoliko ministara i kandidata za ministarska mjesta dviju vlada lijevog centra predvođenih premijerom Victora Ponte uključeno je u afere plagijata i korupcije tijekom zadnjih mjeseci.

Ovidiu Silaghi, zastupnik Nacionalne liberalne stranke, članice vladajuće koalicije, predložen je da zamijeni bivšeg ministra prometa Relua Fenechiua, osuđena u srpnju na pet godina zatvora u korupcijskoj aferi.

Njegovo imenovanje čekalo je još mišljenje rumunjskog predsjednika desnog centra Traiana Basescua.

Silaghi je već bio ministar prometa prije Fenechiua 2012.

Prema navodima tužiteljstva, Silaghi je dok je bio ministar prometa 2012. dobio od kontroverznog poslovnog čovjeka 200.000 eura da bi izvršio pritisak na nacionalnu tvrtku za ceste kako bi nastavila ugovore s tim poslovnim čovjekom.

Rumunjska je pod posebnim nadzorom Europske unije kako bi pojačala svoju borbu protiv korupcije na visokoj razini. Bruxelles je u nekoliko navrata osudio prisustvo ministara optuženih za korupciju u okviru vlade premijera Ponte.

(Hina) xbnš ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙