FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka oštro osuđuje "teroristički napad" na Sinaju

Autor: brad
BERLIN, 19. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Njemačka je u ponedjeljak oštro osudila "teroristički akt" u kojemu je 25 egipatskih policajaca ubijeno na Sinaju, ističući opasnost od eskalacije nasilja u blizini granice s Izraelom.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je "šokirano" raketnim napadom koji je imao najsmrtonosnije posljedice po egipatske snage reda u posljednjih nekoliko godina, kazao je glasnogovornik ministarstva tijekom vladine tiskovne konferencije u Berlinu.

"Hitno treba okončati spiralu nasilja u Egiptu", istaknuto je. "Regija, posebice Sinaj, u situaciji je posvemašnje nestabilnosti. Riječ je o pograničnoj regiji prema Izraelu i posve je jasno da je riječ o opasnom razvoju događaja koji ima utjecaja na stanje na granici s Izraelom", kazao je glasnogovornik.

Naoružani napadači, za koje se sumnja da pripadaju radikalnom islamističkom pokretu, napali su dva policijska minibusa koji su išli u grad Rafah, gdje se nalazi granični prijelaz prema pojasu Gaze, objavili su sigurnosni izvori.

Glasnogovornik kancelarke Angele Merkel sa svoje je strane ocijenio "skandaloznim" što su u posljednje vrijeme napadnute i neke kršćanske crkve u Egiptu. "To nas jako brine", kazao je glasnogovornik Steffen Seibert dodavši da egipatska vlada mora osigurati da svi građani budu zaštićeni od takvih napada.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙