FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael izručuje u BiH bosanskog Srbina zbog Srebrenice

Autor: bcav
JERUZALEM/SARAJEVO, 15. kolovoza 2013. (Hina/Reuters/AFP) - Izrael je Bosni i Hercegovini izručio bosanskog Srbina optuženog za genocid u Srebrenici Aleksandra Cvetkovića koji bi u Sarajevo trebao stići u četvrtak navečer, doznaje se u tužiteljstvu BiH.

Prema agencijama Reuters i France Presse, izraelsko ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Cvetković izručen, a u tužiteljstvo BiH kažu da će stići u četvrtak navečer nakon čega će objaviti priopćenje.

Cvetković, koji je u Izraelu živio od 2006., uhićen je u siječnju 2011. prema međunarodnoj tjeralici, pod sumnjom da je kao pripadnik vojske Republike Srpske sudjelovao u strijeljanju između 1.000 i 2.000 muslimana na poljoprivrednom dobru Branjevo u srpnju 1995.

Cvetković je odbacio optužbe tvrdeći da je bio samo vozač u vojsci kada je Srebrenica pala u rube bosanskih Srba u ljeto 1995.

Cvetković, koji je tijekom rata u BiH bio u vojsci Republike Srpske, emigrirao je u Izrael 2006. godine zajedno sa suprugom, koja je židovske vjere, te s djecom.

(Hina) xbcav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙