FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka s rastom stranih noćenja zadržava poziciju omiljenije europske destinacije

Autor: tmis
ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Njemačka turistička industrija u prvih pet mjeseci ove godine zabilježila je nastavak pozitivnih trendova te s gotovo 25 milijuna noćenja stranih turista ili 3,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine zadržava poziciju jedne od popularnijih europskih destinacija za putovanja.

Doznaje se to iz beogradskog regionalnog predstavništva Njemačke turističke organizacije-DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) koje pokriva Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku.

Prenoseći podatke njemačkog Saveznog zavoda za statistiku, iz DZT-a ističu da su većinu ukupnih petomjesečnih stranih noćenja u Njemačkoj ili 18,5 milijuna ostvarili turisti iz Europe.

To je 3,1 posto više nego lani, ali i dokaz da je Europa i za njemački turizam izvorna i jedna od najvažnijih svjetskih regija, naglašava predsjednica upravnog odbora DZT-a Petra Hedorfer dodajući da i do kraja ove godine očekuju zadržavanje pozitivnog trenda sa najvažnijih izvornih tržišta te godišnji rast od 2 do 3 posto u odnosu na 2012.

Ipak, Hedorfer upozorava i da treba računati s tim da će poplave u lipnju i srpnju u pojedinim regijama Njemačke imati utjecaja na bilancu putovanja ove godine u toj zemlji.

I ove godine kao najvažnije europsko tržište za njemački turizam, osim same Njemačke, pokazala se Švicarska, čiji su turisti u prvih pet mjeseci ostvarili rast noćenja od oko 5 posto ili 1,8 milijuna.

Slijede ih turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva s 1,5 milijuna noćenja ili porastom od 8 posto, te Danci i susjedni Poljaci s porastima od 5,2 odnosno 8 posto.

Iz DZT-a važnim ističu i ove godine nadprosječni porast noćenja od 21,2 posto turista iz Rusije kojih je u Njemačku u prvih pet mjeseci ove godine došlo oko milijun.

Putnici iz Saudijske Arabije i zemalja Golfskog zaljeva također u Njemačkoj ove godine ostvaruju pluseve noćenja, od 16 posto, kao i oni iz Izraela od 19,5 posto.

Američki turisti su ostvarili jednak broj noćenja kao lani ili gotovo 2,4 milijuna, dok su Kinezi s 563 tisuće noćenja u plusu za 3,5 posto u odnosu na lanjskih prvih pet mjeseci.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙