FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencije objavile ponudu skijanja i zimskih putovanja

Autor: tmis
ZAGREB, 13. kolovoza 2013. (Hina) - Iako je ljeto i glavni dio turističke sezone u punom jeku te domaći i strani turisti još većinom traže ponudu vezanu za sunce, more, kupanje i druge ljetne aktivnosti, neke hrvatske putničke agencije već su u prvom dijelu kolovoza objavile kataloge za skijanje i zimsku ponudu putovanja za sezonu 2013/2014.

Među agencijama s katalogom i ponudom skijanja i zimskih odmora u Hrvatskoj se uobičajeno prvi oglasi zagrebački Kompas koji sukladno svojoj tradiciji taj katalog objavi u prvom tjednu kolovoza.

Napominju da to nije ništa čudno niti prerano jer takve kataloge u 'vruće ljetno doba' objavljuju najveći i najbolji europski organizatori zimskih putovanja.

Na više od 200 stranica donose tako ponudu skijanja i zimskih odmora za nadolazeću zimu u austrijskim, talijanskim i slovenskim zimskim odredištima, uz cijene koje su manje-više slične onima iz prošle sezone.

Iz Kompasa ističu i da su u prvih par dana kolovoza već zaprimili rezervacije za više od 200 skijaških paketa, i to uglavnom u terminu zimskih školskih praznika koji će 'padati' od 4. do 11. siječnja.

Djelomičnu ponudu skijanja i drugih putovanja za nadolazeću zimsku sezonu objavila je i agencija Atlas iz sastava adriatica.net Grupe uz napomenu da će uskoro predstaviti cjelokupnu ponudu.

Slično je učinila i zagrebačka agencija Vip-Travel nudeći već sada putovanja u najpoznatija skijališta Austrije, Slovenije, Francuske i Italije.

Zadnjih nekoliko godina iz Hrvatske na skijanje i druge zimske odmore, većinom u inozemstvo i navedene zemlje, odlazi u prosjeku oko 200 tisuća hrvatskih građana, pri čemu ih po procjenama iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) oko 50 do najviše 100 tisuća odlučuje za agencijske aranžmane i usluge. Ostali to čine putem sportskih i drugih klubova te raznih drugih organizatora, a sve češće i individualno putem interneta ili prijatelja jer tako troškovi mogu biti manji, pri čemu iz agencija upozoravaju na sigurnost, putna, zdravstvena i druga osiguranja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙