FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NLB s 91 milijun eura gubitka

Autor: lfia
LJUBLJANA, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Nova Ljubljanska banka (NLB) u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježila gubitak od 91,2 milijuna eura, prema izvješću o poslovanju koje je banka objavila danas na internet stranicama Ljubljanske burze.

Riječ je o rezultatu na razini cijele skupine, dok je gubitak u matičnom, slovenskom dijelu NLB-a, iznosio 85,8 milijuna eura.

Iz NLB-a navode da je na negativan polugodišnji rezultat najviše utjecalo izdvajanje 145 milijuna eura za otpise i rezervacije zbog loših kredita, bez čega bi banka u prvoj polovici godine poslovala pozitivno, sa 35,1 milijun eura dobiti.

Troškovi poslovanja NLB-a manji su za 13 posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine i iznose 161,9 milijuna eura. Troškovi rada, koji čine polovicu ukupnih troškova poslovanja, smanjeni su za 14 posto, a banka i dalje nastavlja s racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova, navode u najvećoj slovenskoj banci.

Bilanca NLB-a na kraju prve polovice ove godine iznosila je 13,84 milijarde eura, što je tri posto manje u odnosu na lanjski polugodišnji rezultat.

U NLB-u ističu da na njeno poslovanje i dalje djeluju smanjivanje kreditne aktivnosti i slabljenje kvalitete portfelja, te da se nastavljaju aktivosti vezane na prijenos loših kredita iz njene aktive na tzv. lošu banku. Banka najavljuje i da će nastaviti sa strategijom svog povlačenja s nekih nestrateških tržišta na kojima je još prisutna.

(Hina) xfl yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙