FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijena tužba Jugobanke protiv Slatinska banka

Autor: dsta
ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Slatinska banka izvijestila je danas putem Zagrebačke burze da je primila prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Bjelovaru kojom je u cijelosti odbijen tužbeni zahtjev Jugobanke u stečaju iz Beograda protiv Slatinske banke radi naknade štete.

Tužbom podnesenom još krajem ožujka 2008. godine beogradska Jugobanka u stečaju tražila je od Slatinske banke iznos od 17 milijuna eura.

Slatinska banka je nastala 1992. godine 'pretvaranjem' tadašnje filijale Jugobanke u Slatini u posebnu banku, odnosno nova je banka preuzela sredstva i obveze od te filijale.

Nakon tužbe, u lipnju 2008. presudom bjelovarskog Trgovačkog suda tužbeni zahtjev Jugobanke u stečaju protiv Slatinske banke odbijen je kao neosnovan, na što je uslijedila žalba te beogradske banke.

Visoki trgovački sud u siječnju ove godine je presudio da je Ugovor o preuzimanju prava i obveza iz 1992. godine, sklopljen između Jugobanke i Slatinske banke ništav u cijelosti, dok je u odnosu na tužbeni zahtjev za naknadu štete ukinuta presuda bjelovarskog suda i predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovo suđenje.

(Hina) xds ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙