FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA4866 "Pad prihoda Allianza ..."

Autor: mpuk
ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4866, emitiranoj pod naslovom Pad prihoda Allianza u CEE regiji, u Hrvatskoj rast, u prvoj rečenici isprave krivo navedeni iznos ukupnog prihoda, umjesto milijuna treba stajati 1,78 milijardi eura.

Ispravak vijesti HNA4866

Pad prihoda Allianza u CEE regiji, u Hrvatskoj rast

ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4866, emitiranoj pod naslovom Pad prihoda Allianza u CEE regiji, u Hrvatskoj rast, u prvoj rečenici isprave krivo navedeni iznos ukupnog prihoda, umjesto milijuna treba stajati 1,78 milijardi eura.

Prva rečenica ispravno glasi: Tvrtka Allianz u srednjoj i istočnoj Europi (SEE) u prvoj polovini 2013. godine zabilježila je pad ukupnih prihoda za 13,3 posto, na 1,78 milijardi eura, a smanjena joj je i operativna dobit, i to s lani ostvarenih 128 na 123 milijuna eura, priopćeno je danas iz tog najvećeg europskog osiguravatelja.

Cijela ispravljana vijest glasi:

ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) -Tvrtka Allianz u srednjoj i istočnoj Europi (SEE) u prvoj polovini 2013. godine zabilježila je pad ukupnih prihoda za 13,3 posto, na 1,78 milijardi eura, a smanjena joj je i operativna dobit, i to s lani ostvarenih 128 na 123 milijuna eura, priopćeno je danas iz tog najvećeg europskog osiguravatelja.

Među čimbenicima koji su utjecali na takvo poslovanje, Allianz izdvaja izazovno ekonomsko okruženje i teške vremenske nepogode. Pad prihoda, pak, u najvećoj je mjeri posljedica novih zakonskih propisa u Poljskoj vezanih za porezni tretman životnih osiguranje.

"Nakon vrlo dobrog početka u prvom tromjesečju, na poslovanje u drugom tromjesečju 2013. snažno su utjecale vremenske nepogode u čitavoj regiji. Češku su pogodile snažne poplave, Mađarsku i Poljsku velike oluje, a Slovačku je pogodila najgora zima zabilježena u proteklih 50 godina", stoji u priopćenju.

U Hrvatskoj, Allianz Zagreb nastavio je uspješno poslovati u 2013. godini, uz povećanje ukupnog tržišnog udjela na 13 posto, te udjela u segmentu životnih osiguranja sa 17,4 na 19,7 posto, navodi se nadalje u priopćenju.

Ukupni bruto premijski prihodi Allianza Zagreb u prvih šest mjeseci 2013. godine dosegli su 640,7 milijuna kuna, što je za 50,7 milijuna kuna više u usporedbi s istim razdobljem 2012. godine. Tako je Allianz ostvario ukupni premijski rast od 8,6 posto, dok je tržište zabilježilo rast od 0,3 posto. Uspješno poslovanje rezultiralo je i ostvarenjem operativnog profita, koji je na kraju lipnja iznosio 62,8 milijuna kuna.

"Ponosni smo na ostvarene rezultate, unatoč nepromijenjenim trendovima na tržištu. Visoke stope rasta u oba segmenta rezultat su povjerenja postojećih i novih klijenata, a posebno nas veseli što je rast ostvaren uz istovremeno povećanje profitabilnosti. Ukupno tržište osiguranja u Hrvatskoj i dalje stagnira, a iako nam predstoji izazovna druga polovina godine, u idućem razdoblju ipak ne očekujemo značajnije promjene", komentirao je rezultate Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza Zagreb.

U segmentu neživotnih osiguranja Allianz Zagreb je na kraju lipnja ostvario ukupni rast bruto premija za 2,7 posto na 396,9 milijuna kuna, a u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja za 19,8 posto na 243,8 milijuna kuna, premašivši izvedbu tržišta u oba segmenta.

U segmentu mirovinskih fondova i upravljanja imovinom, AZ obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi imali su 23 milijarde kuna imovine pod upravljanjem i 710 tisuća članova, zadržavši time vodeću poziciju na tržištu, navodi se između ostaloga u priopćenju.

Uredništvo Hine

(Hina) xmpv ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙