FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 7. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TIRASPOL - Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje pretkolo Lige prvaka nakon što su u obje utakmice 3. pretkola slavili protiv moldavskog Šerifa. I dok je prije tjedan dana u prvoj utakmici Dinamo pobijedio 1-0, večeras je u uzvratnom susretu u Tiraspolu slavio sa 3-0, a strijelci za Dinamo bili su Fernandes (10), Soudani (27) i Čop (61). "Modri" su poveli u 10. minuti, a strijelac je bio Fernandes, koji je sa 18 metara preciznim udarcem pogodio mrežu Šerifa. Već u 27. minuti Dinamo je vodio 2-0. Na lijevom boku su kombinirali Pivarić i Čop, a potom je Pivarić ubacio za Soudanija, koji je lakoćom zabio. Konačnih 3-0 Dinamo je postavio u 61. minuti iz kontranapada, kojeg je sam završio Duje Čop. Nakon što je jučer Maribor izbacio ciparski APOEL, Dinamo bi trebao biti nositelj u posljednjem pretkolu, a to znači da su mu mogući protivnici Maribor, bugarski Ludogorec, kazahstanski Šahtar, bečka Austrija, ili varšavska Legija. Ždijeb je u petak u Nyonu.

ZAGREB - U okviru priprema za Eurobasket košarkaši Hrvatske i Makedonije u srijedu su u Zagrebu odigrali zatvorenu trening utakmicu u kojoj Hrvatska pobijedila sa 72-67. Dan ranije u prijateljskoj utakmici u Slavonskom Brodu Hrvatska je izgubila od Makedonije sa 74-78. Na tom susretu Dario Šarić je ozlijedio skočni zglob lijeve noge. No, iz Hrvatskog košarkaškog saveza u srijedu su priopćili da je Šarić bio na pregledu magnetskom rezonancom u Slavonskom Brodu, te da nema nikakvih napuknuća ligamenata. Vjerojatno se radi samo o istegnuću ligamenata skočnog zgloba. Zbog toga će Dario Šarić biti na rehabilitaciji u Zagrebu narednih pet do sedam dana, te neće putovati na turnir u Strasbourgu gdje će Hrvatska od petka do nedjelje igrati protiv Grčke, Francuske i Njemačke.

ZAGREB - Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje Hajduka zbog uvredljivog transparenta na račun izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića izvješenog na prvenstvenoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca u nedjelju na Poljudu. "Disciplinski sudac pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje Hajduka po dopunskom izvješću delegata utakmice Hajduk - Hrvatski dragovoljac zbog nedoličnog ponašanja dijela gledatelja. Osim što je bilo korištenja pirotehnike u nekoliko navrata tijekom utakmice te neprimjerenog navijanja, sredinom drugog poluvremena na sjevernoj tribini domaći navijači podigli su transparent vrlo ružnog sadržaja: Gori si od ijednog cigana, mrzimo te više od ikoga, Mamiću umri!", objavljeno je u srijedu na internetskom portalu Udruge Prve hrvatske nogometne lige.

ZAGREB - Izbornik U-21 nogometne reprezentacije Niko Kovač pozvao je u reprezentaciju, koja će 13. kolovoza u Lihtenštajnu odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu u 5. skupini za odlazak na Europsko prvenstvo 2015. godine, igrača Lokomotive Marka Pjacu umjesto ozljeđenog Antonija Čuline iz Rijeke. Pored Hrvatske i Lihtenštajna u 5. kvalifikacijskoj skupini su reprezentacije Švicarske, Ukrajine i Latvije. Kovač je pozive uputio 20-orici mladih nogometaša koji će se 11. kolovoza okupiti u Zagrebu. Na popisu su: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo), Šime Vrsaljko (Genoa), Dino Mikanović (Hajduk), Toni Gorupec (Sesvete), Niko Datković (Rijeka), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli) Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Mijo Caktaš (Hajduk), Marko Pjaca (Lokomotiva), Mislav Oršić (Inter Zaprešić), Mario Šitum (Lokomotiva), Ivan Tomičić (Hajduk), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Livaja (Atalanta) i Tomislav Kiš (Hajduk).

KIJEV - UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv ukrajinske momčadi Metalista iz Harkova, koji igra kvalifikacije za Ligu prvaka, zbog sumnje u namještanje rezultata. UEFA istražuje namještanje rezultata iz ukrajinske lige iz 2008. godine i ako se pokaže da je Metalist sudjelovao u tome ugrožena mu je sezona u europskim natjecanjima. Prema statutu UEFA-e, klub će biti suspendiran iz europskih natjecanja ukoliko se dokaže da je bilo tko iz kluba od 2007. upleten na neki način u namještanje utakmica. Metalist iz Harkova danas igra u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Paoka iz Soluna. Prvu utakmicu su ukrajinski nogometaši u gostima dobili sa 2-0.

BANGKOK - Nogometaši Barcelone u srijedu su u prijateljskoj utakmici u Bangkoku pobijedili selekciju Tajlanda sa 7-1, a svoj prvi gol u dresu Barce postigao je Brazilac Neymar. Neymar je ovog ljeta za 57 milijuna eura stigao u Barcelonu, a nedavno je objavljeno da ima problema sa anemijom, zbog čega se brzo umara i nije u stanju igrati na očekivanoj razini. Liječnici su mu prepisali posebnu prehranu i vitaminske dodatke. Neymar je bio strijelac vodećeg gola u 13. minuti, a za Barcu su još zabili Messi (15-11m, 25), Pedro (18, 35, 47) i Sanchez (48).

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙