FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Lorencin u Irskoj o turističkoj suradnji i jačanju avio veza

Autor: dsta
ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Tijekom službenog boravka Irskoj ministar turizma Darko Lorencin sastao se sa irskim ministrom prometa, turizma i sporta Leom Varadkarom, s kojim je razgovarao o jačanju turističke suradnje dviju zemalja, priopćeno je danas iz Ministarstva turizma.

Ministar Lorencin sastao se i s glavnim komercijalnim direktorom irskog avio prijevoznika Aer Lingusa Stephenom Kavanaghom. Naglasio je kako je za dodatni rast turističkog prometa s tržišta Velike Britanije i Irske potrebno jače avio povezivanje, za što s hrvatske strane svakako postoji interes.

Napomenuo je kako posljednje dvije godine Hrvatska bilježi snažan rast dolazaka i noćenja turista iz Velike Britanije i Irske, a pozitivan trend je nastavljen i u ovogodišnjoj predsezoni. Ukazujući na potencijale ovih tržišta za hrvatski turizam, kazao je kako je siguran da će jača turistička suradnja, između ostaloga i bolje avio povezivanje, rezultirati još većim udjelom irskih turista u Hrvatskoj.

Kavanagh je izrazio zadovoljstvo dosadašnjem suradnjom s hrvatskim partnerima te istaknuo interes za daljnje širenje letova prema Hrvatskoj, posebice u smjeru sjevernog Jadrana, s naglaskom na cjelogodišnje poslovanje. Također, istaknuo je kako Hrvatska kao turistička destinacija ima dobar imidž u Irskoj.

Na susretu s predstavnicima irskih medija, ministar Lorencin je prezentirao hrvatsku turističku ponudu te istaknuo kako je Hrvatska u prvih šest mjeseci sa irskog tržišta zabilježila rast prometa od čak 35 posto.

Hrvatska delegacija sastala se i s predstavnicima irskih nacionalnih turističkih organizacija - Failte Ireland i Tourism Ireland.

Ministar i suradnici posjetili su i predstavništvo Google u Irskoj, gdje su im prezentirani novi proizvodi i usluge koji se razvijaju u segmentu turizma s naglaskom na online marketing.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙