FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: zbog turističke špice mogući zastoji u prometu

Autor: lfia
LJUBLJANA, 2. kolovoza 2013.(Hina) - slovenska prometna policija i servisne službe upozoravaju u petak na povećanu frekvenciju prometa na autocestama prema hrvatskim i slovenskim turističkim odredištima i u suprotnom smjeru ovog vikenda, što može dovesti do zastoja u prometu i na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

U prometno-informacijskom centru tvrtke DARS koja upravlja autocestama za Hinu je u petak popodne potvrđeno da je na autocesti blizu Nakloga prema Austriji došlo do višekilometarskog zastoja zbog prometne nesreće, te upozoravaju vozače da u takvim situacijama ostavljaju prostor za intervencijska vozila.

Povećana frekvencija prometa prema Hrvatskoj već se u petak osjeća na cestama kroz Sloveniju prema graničnom prijelazu Macelj, doznaje se od slovenskih servisnih službi koje ocjenjuju da će povećana gustoća prometa biti izražena i idućih nekoliko vikenda u kolovozu.

Zbog početka najveće sezone putovanja u susjednoj Italiji u petak popodne i u subotu očekuju i veću gustoća prometa na cestama u Slovenskom primorju i prema hrvatskim graničnim prijelazima u Istri, na kojima su moguća neštu duža čekanja za prijelaz.

Zbog vrlo visokih temperatura i toplotnog vala koji će se u cijeloj Sloveniji nastaviti i idućih nekoliko dana, vozačima i putnicima savjetuju da na put krenu na vrijeme i da imaju dovoljne količine vode.

Pozivaju ih na tolerantnu i strpljivu vožnju u situacijama kad je promet povećan, kako bi što prije, ali i sigurno stigli do odredišta.

Službe upozoravaju da se moguće neugodnosti s vrućinom i prometnim zastojima mogu najbolje izbjeći pažljivim planiranjem trase i vremena putovanja prema konačnom odredištu, najbolje odlaskom na put u ranim jutarnjim satima i birajući ceste na kojima je promet manji. Vozačima se preporučuje i da prate prometne informacije i kontroliraju trasu putovanja provjeravajući je na autokarti.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙