FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK: polivalentnim brodovima dvije kartice za gorivo

Autor: tper
ZAGREB, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo je Uputstvo za postupanje korisnika prava na oslobođenje plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu, pa su tako primjerice obrtnicima koji se bave ribarstvom, a u vrijeme turističke sezone organizacijom jednodnevnih izleta, omogućene dvije kartice za gorivo.

Kako su izvijestili iz Hrvatske obrtničke komore (HOK), malim turističkim brodarima omogućeno je oslobađanje od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo (korištenje plinskog ulja/plavi dizel), što je bio jedan od dugogodišnjih zahtjeva malih turističkih brodara.

Kako pojašnjavaju iz HOK-a, dio obrtnika, registriran je za djelatnost ribarstva, ali istim se plovilom u vrijeme turističke sezone bave turističkom djelatnosti, provođenjem jednodnevnih izleta.

Kada obavljaju djelatnost ribarstva koriste karticu za gorivo izdanu od strane Ministarstva poljoprivrede, a u djelu godine kada obavljaju djelatnost jednodnevnih turističkih izleta, nije im bilo omogućeno izdavanje kartice za gorivo za plovidbu od strane Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, čime ih se stavljalo u neravnopravan položaj, odnosno prisiljeni su plaćati gorivo po punoj cijeni.

Stoga je HOK nadležnim institucijama uputio inicijativu za rješavanje ovog problema, na što se Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pozitivno očitovalo.

Obrtnicima koji su registrirani za ribarstvo i turističku djelatnost omogućeno je korištenje kartice za gorivo izdanu od strane Ministarstva poljoprivrede (kada obavljaju djelatnost ribolova), a u djelu godine kada obavljaju djelatnost jednodnevnih turističkih izleta, omogućeno je izdavanje kartice za gorivo za plovidbu od strane Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, navodi se u priopćenju HOK-a.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙