FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 11. srpnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 11. srpnja.

ZAGREB - Predstavnici HŽ Infrastrukture na konferenciji za novinare govorit će o projektima koji se financiraju iz sredstava EU fondova, natječajima koji se uskoro raspisuju za sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda te projektima koje HŽ Infrastruktura trenutačno priprema, primjerice za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Dugo Selo-Novska. Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (12,00 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - "Unutarnje tržište EU - mogućnosti za hrvatsko obrtništvo" - tema je konferencije koju organizira Hrvatska obrtnička komora (HOK). Na konferenciji će biti riječi o izazovima i perspektivama za hrvatske obrtnike te konkurentnosti obrtnika na jedinstvenom tržištu, a bit će naglašene i mogućnosti koje ulazak Hrvatske u EU pruža za veće uključivanje obrtnika u internacionalizaciju i međunarodne projekte (11,00 sati, HOK, Ilica 49/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu početka rada nove biofarmaceutske tvrtke AbbVie (11,00 sati, hotel Double Tree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269 a).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u lipnju su bile 0,4 posto niže nego u svibnju, te 0,1 posto niže nego u lipnju prošle godine, podaci su

Državnog zavoda za statistiku (DZS). Bez cijena energije, proizvođačke su cijene u lipnju na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, dok su na godišnjoj niže za 0,1 posto. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u lipnju su u odnosu na svibanj porasle za 0,3 posto. U odnosu na prošlogodišnji lipanj, bile su više za 0,9 posto. Cijene po kojima su se industrijski proizvodi proizvedeni na domaćem tržištu prodavali u lipnju na stranim tržištima bile su niže 1,6 posto u odnosu na svibanj te 1,7 posto u odnosu na lipanj prošle godine.

Dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙