FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju 21. srpnja

Autor: amat
ZAGREB, 21. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 21. srpnja.

PULA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će središnju eksploatacijsku platformu sjevernojadranskog polja tvrtke INA "Ivanu A" (12 sati, akreditirani predstavnici medija moraju biti u Slobodnoj zoni Luke Pula kod broda Silni u 10 sati). Razrada sjevernojadranskih plinskih polja počela je u drugoj polovici 90-ih godina prošlog stoljeća, odnosno 1996. kad je INA sklopila sporazum o poslovnoj suradnji i zajedničkom ulaganju s talijanskom naftnom kompanijom Eni, osnovavši operativnu kompaniju INAgip. Komercijalna proizvodnja plina na Jadranu započela je eksploatacijom plinskog polja Ivana 1999. godine. Istraživanje, razrada i proizvodnja vrše se na devet eksploatacijskih polja, na kojima je instalirano 17 platformi - 16 proizvodnih i jedna kompresorska. Platforma Ivana A je središnja eksploatacijska platforma za sva sjevernojadranska polja.

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Kopnene veze Zagreba više regionalne nego europske" o kojoj je govorilo nekoliko stručnjaka s više zagrebačkih fakulteta. Redovite kopnene linije Zagreba s glavnim gradovima susjednih država plod su tržišne stihije i više govore o Hrvatskoj kao zemlji regije nego članici Europske unije, tvrde stručnjaci. "U autobusnom prometu Zagreb najčešće stalne veze ima s Beogradom i sa Sarajevom; s prvim šest a s drugim pet puta dnevno. Željeznički je najbolje povezan s Ljubljanom, s kojom ima četiri izravne linije dnevno, dok s ostalima - Beogradom, Sarajevom i Budimpeštom - ima tek po jednu." Autor teme je Ivo Lučić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne/navečer - Alenka Zelić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaz yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙