FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Livni: Pregovori će biti teški, no potrebni su

Autor: mhaj
NEW YORK , 29. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Izraelska ministrica pravosuđa Tzipi Livni, izaslanica svoje zemlje u izraelsko-palestinskim pregovorima koji će se nastaviti u ponedjeljak navečer u Washingtonu, predviđa vrlo teške pregovore, no ističe kako su oni neophodno potrebni.

"Pregovori će biti teški i problematični", rekla je Livni novinarima nakon sastanka u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i prije nastavka puta u Washington.

Livni je također istaknula kako Izraelci s nadom očekuju pregovore koji će se održati u Washingtonu pod okriljem SAD-a. Podsjetila je i da će za vrijeme rasprava u Washingtonu biti oslobođeni i palestinski zatvorenici, kako je ranije dogovoreno sa SAD-om i palestinskim čelnicima.

Mirovni napori "u interesu su Izraela, Palestinaca, arapskoga svijeta i međunarodne zajednice. To je velika odgovornost. Sigurna sam da će biti zamršeno, no vjerujem da će, nakon što shvatimo kakve probleme imamo u regiji i što možemo učiniti, nastojati izmijeniti budućnost za buduće generacije, na način da dogovorimo mir između izraela i Palestinaca".

Ministrica je rekla da bi tijekom održavanja pregovora iz zatvora trebala biti oslobođena 104 palestinska zatvorenika. "Ispunit ćemo obveze u skladu s obećanjem Amerikancima i Palestincima", rekla je.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙