FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donatorska večer Zaklade "Hrvatska bez mina"

Autor: dspo
UMAG, 27. srpnja 2013.(Hina) - U sklopu 24. ATP teniskog turnira "Vegeta Croatia Opena" večeras je u Umagu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, održana donatorska večer Zaklade "Hrvatska bez mina".

Time je nastavljena tradicija ove hvalevrijedne akcije koju zajednički organiziraju Zaklada za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina" i "Vegeta Croatia Open", na kojoj se prikupljaju sredstva za razminiravanje Hrvatske, a započela je prije tri godine.

Ustvrdivši da se radi o iznimno značajnoj akciji predsjednik Ivo Josipović je novinarima istaknuo da ona osim plemenitosti organizatora pokazuje i solidarnost među županijama, u ovom slučaju Istarske i Ličko-senjske.

Nakon što su prošle godine prikupljena sredstva uložena u projekt razminiravanja područja kod Smiljana u Lici, nedaleko rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća Nikole Tesle, sredstva prikupljena ove godine bit će uplaćena za razminiravanje područja Ličko-senjske županije.

"Riječ je o projektu koji senzibilizira javnost, a samo u posljednje dvije godine prikupili smo oko 400 tisuća kuna", istaknula je upraviteljica Zaklade "Hrvatska bez mina" Đurđa Adlešić zahvalivši se pritom predsjedniku države na pokroviteljstvu.

(Hina) xdspo yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙