FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa Srđ je naš predala zahtjev za sudjelovanje na Gradskom vijeću

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. srpnja 2013. (Hina) - Predstavnici Građanske inicijative Srđ je naš Luko Piplica i Đuro Capor danas su predali zahtjev Gradskom vijeću da i oni sudjeluju na sjednici Vijeća 30. srpnja radi praćenja rasprave o urbanističkom planu uređenja platoa Srđ.

U tri dana uspjeli su prikupiti 850 potpisa građana za sudjelovanje na sjednici, a novinarima su podijelili i komentare koje su Dubrovčani upisali u knjigu dojmova o tzv. "dubrovačkom dogovoru" koji u Gradskom vijeću čine HDZ, SDP, HNS i DDS.

Đuro Capor naglasio je kako Dubrovčani u tim komentarima najčešće koriste riječ izdaja, a tome naglasio je pridodaju i posljednje izjave predsjednika Gradskog vijeća Nike Bulića koji, kako je ocijenio, pokazuje jasan prezir prema građanima.

"17 vijećnika koji čine dubrovački dogovor su oni koji su narušili dignitet Gradskog vijeća i na najgori način potvrdili izreku tko kontrolira Srđ kontrolira i grad", naglasio je Capor te dodao kako 850 potpisa građana predstavlja jasan podsjetnik vijećnicima tko ih je izabrao i čije interese u Gradskom vijeću imaju zastupati.

Članovi inicijative Srđ je naš također su poručili da oni vijećnici koji u utorak budu glasali za projekt na Srđu bit će odgovorni za sumrak demokracije.

(Hina) xddub yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙