FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 16. srpnja

Autor: Robert Koren/Davor Marković
ZAGREB, 15. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 16. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko održat će konferenciju za novinare u povodu završetka 8. sjednice Sabora. Novinarima će biti predočeni statistički pokazatelji o radu Sabora (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Održat će se 6. sjednica Vijeća za obranu. Prema Zakonu o obrani, sjednicu Vijeća za obranu zajednički sazivaju predsjednik Republike i predsjednik Vlade. Vijeće za obranu je oblik koordinacije tijela državne vlasti za usklađivanje stavova i donošenje zaključaka i preporuka iz područja obrane (18 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241. Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sjednice). Nakon završetka bit će objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će osvajače medalja na 17. mediteranskim igrama (MI) u Mersinu, a previđeno je i predsjednikovo obraćanje (14 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Za Hrvatsku su MI u Mersinu bile najuspješnije dosad jer je osvojeno 11 zlatnih medalja, sedam srebrnih i devet brončanih. Zlatna odličja osvojili su Sandra Perković i Martin Marić u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling u badmintonu u konkurenciji parova, boćar Leo Brnić u brzinskom izbijanju, jedriličarka Tina Mihelić u klasi laser radial, Tonči Stipanović u laser standardu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, plivačica Sanja Jovanović na 50 metara leđno, judašica Marijana Mišković do 63 kg, te vaterpolisti.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i v.d. ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić predstavit će rezultate državne mature (13 sati, Velika dvorana MZOS-a, Donje Svetice 38). Predstavljanju će nazočiti i učenici koji su 100 posto riješili ispite iz temeljnih predmeta (hrvatskoga jezika, stranog jezika i matematike) na A razini. Njih osmero riješilo je 100 posto ispit iz dva predmeta.

ZAGREB - Predsjednica Kluba nezavisne zastupnice i Hrvatske građanske stranke (HGS), nezavisna zastupnica Jadranka Kosor održat će konferenciju za medije o aktivnosti Kluba (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana "Josip Jelačić")

ZAGREB - Konferencija za novinare koju povodom javne rasprave o prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima ispred Ministarstva gospodarstva organiziraju GONG, Transparency International Hrvatska, Zelena akcija, Pravo na grad i Udruženje hrvatskih arhitekata (11 sati, Ul. grada Vukovara 78). Organizatori najavljuju da će istaknuti glavne kritike prijedloga Zakona te pozvati stručnu javnost, lokalne zajednice i građane da sudjeluju u javnoj raspravi koja je otvorena do 30. srpnja.

ZAGREB - U novootvorenom Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja pri Ministarstvu pravosuđa održat će se konferencija za novinare o pokretanja besplatne telefonske linije 116-006 za žrtve kaznenih djela. Govorit će ministar pravosuđa Orsat Miljenić, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, veleposlanica Kraljevine Nizozemske Stella Ronner-Grubačić i izvršna direktorica Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Barbara Veličković (11 sati, Ulica grada Vukovara 49). Konferenciju za novinare organiziraju Ministarstvo pravosuđa i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima.

ZAGREB - Vladin Ured za suzbijanje zlouporabe droga, u suradnji s Europskim centrom za praćenje droga i ovisnosti, organizira okrugli stol za predstavnike medija. Na okruglom stolu, koji će se održati u Ministarstvu unutarnjih poslova, bit će predstavljeno Europsko izvješće o drogama 2013. s posebnim osvrtom na rastuću dostupnost novih psihoaktivnih tvari, a bit će predstavljeni i preliminarni rezultati istraživanja "dostupnost i cijene ilegalnih droga u RH". Vladin Ured ističe da se taj okrugli stol organizira s obzirom na značajnu ulogu medija u kreiranju javnog mnijenja i stavova vezanih uz problematiku ovisnosti i kriminaliteta droga (10 sati, Ilica 335).

SISAK - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš posjetit će Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju kako bi se upoznala sa stanjem u županijskim i gradskim uredima koji se bave rješavanjem zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Ministrica će se u Sisku sastati sa županicom Sisačko-moslavačke županije Marinom Lovrić Merzel (9 sati, Ulica Stjepana i Antuna Radića 36), a nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (10,30 sati). Ministrica će potom posjetiti i Slavonski Brod i Požegu.

DUBROVNIK - Konferencija za novinare Inicijative Srđ je naš i Zelene akcije ispred vijećnice Grada Dubrovnika (10 sati, Pred Dvorom 1). Tema je sjednica Gradskog vijeća održana 13. srpnja na kojoj je Niko Bulić (HDZ) izabran za predsjednika Gradskog vijeća, uz potporu HDZ-a, HNS-a, SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSP-a Ante Starčević i Dubrovačkog demokratskog sabora. Protiv izbora Nike Bulića glasovali su vijećnici Hrvatskih laburista, vijećnici s liste "Srđ je grad", te vijećnik HSLS-a.

Dežurni urednici:

ujutro - Damir Margetić

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrkor/xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙