FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadač na džamije sad optužen i za ubojstvo

Autor: vmrs
LONDON, 20. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Ukrajinac pritvoren ovaj tjedan zbog sumnje da je izveo bombaške napade na džamije u središnjoj Engleskoj, optužen je i za ubojstvo starijeg muslimana koji je nasmrt izboden prije tri mjeseca, na putu kući s večernje molitve, objavila je u subotu britanska policija.

Taj 25-godišnjak uhićen je u četvrtak zajedno s drugim Ukrajincem, 22-godišnjakom, i optužen je za terorizam zbog eksplozija u dvjema džamijama u blizini Birminghama, jedne u lipnju, a druge prošli tjedan.

Policiaj je objavila da je stariji sada optužen i za travanjsko ubojstvo Mohammeda Saleema u Birminghamu. Saleem (75) dobio je tri uboda nožem u leđa na izlasku iz džamije, a policija je događaj opisala kao "brz i podmukao napad".

"Ubojstvo Mohammeda Saleema sad je dio šire istrage protuterorističke postrojbe West Midlandsa", rekao je Marcus Beale, predstavnik lokalne policije. To se ubojstvo sada tretira kao teroristički čin, objavljeno je.

Otkad je u svibnju na ulici u južnome Londonu ubijen vojnik Lee Rigby, porasla je napetost među etničkim zajednicama i bilo je nekoliko napada na islamske zgrade u Britaniji.

U subotu su pristalice desničarske protuislamske Engleske obrambene lige (EDL) demonstrirali u Birminghamu koji smatraju rasadištem ekstremizma. Tisuću policajaca razdvajalo je pripadnike EDL-a od antifašista koji su organizirali protudemonstracije, a u okršajima su četiri osobe uhićene.

(Hina) xvm yvm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙