FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga umirovljenika HRT-a traži da se zaustavi rušenje ugleda HRT-a

Autor: iluc
ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Udruga umirovljenika HRT-a zabrinuto i s tugom prati godinama sustavno srozavanje ugleda HRT-a i eroziju osnovnih, programskih i profesionalnih kriterija u programima te zahtjeva da se takav trend prekine u interesu javnosti i HRT-a, kaže se u današnjoj izjavi za javnost s izvanredne sjednice Izvršnog odbora udruge.

Napominjući da se ne žele ni u kom slučaju miješati u kadrovsku politiku HRT-a, članovi Udruge umirovljenika HRT-a smatraju da nitko nema pravo zbog svojih osobnih interesa ugroziti HRT koja je jedna jedina javna radio-difuzna organizacija, članica EBU-a (European Broadcasting Union) u Republici Hrvatskoj, članici EU-a

Također, u izjavi koju je potpisala predsjednica Branka Starčević, izražava se zadovoljstvo pokretanjem trećeg i četvrtog programa, u kojem je "kultura od jutra do sutra", samo godinu dana nakon što je kultura "uz tko zna što još, trebala otići" HRT-a. U izjavi se izražava poštovanje i divljenje prema svim djelatnicima HRT-a, koji su bez ijedne pogreške danonoćno radili i odradili sve što je bilo u programu ulaska RH u EU.

Potpisnici smatraju da razlozi zbog kojih je Nadzorni odbor HRT-a uputio Odboru za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora zahtjev za pokretanje postupka za razrješenje glavnog ravnatelja očito ne odgovaraju razlozima koje Zakon o HRT-u navodi o sukobu interesa. "Zakon o HRT-u ima odredbu o sukobu interesa i po toj odredbi ne vidimo nikakav potencijalni sukob interesa glavnog ravnatelja HRT-a", kaže se u izjavi Udruge umirovljenika HRT-a.

(Hina) pp/xiluc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙