FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 11. srpnja

Autor: uand
ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 11. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom je redu 30-tak točaka, među kojima i konačni prijedlog izmjena Zakona o zadrugama, Zakona o zračnom prometu, prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za povećanje temeljnog kapitala Croatia Airlinesa pretvaranjem potraživanja s osnova plaćenoga jamstva te o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o obvezi obavljanja domaćega lionijskoga zračnog prijevoza između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Croatia Airlinesa i tvrtke Trade Air. Vlada će razmotriti i prijedlog odluke o pokretanju postupka za ustrojavanje posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga RH.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije na sjednici će utvrđivati prijedloge odluke o razrješenju glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te odluke o imenovanju vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radio televizije (13,30 sati, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Komemoracija Josipu Torbaru, počasnom predsjedniku Hrvatske seljačke stranke (HSS) i bivšem saborskom zastupniku, koji je umro 6. srpnja u 92. godini. Torbar je više od 45 godina proveo u emigraciji, najviše u Južnoj Americi, SAD-u i na kraju u Rimu. Kao bliski suradnik Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića bio je aktivan u HSS-u u inozemstvu, a 1991. i formalno prenosi sve ovlasti Središnjeg odbora na domovinski HSS, čime je bio osiguran formalno pravni kontinuitet HSS-a od utemeljenja 1904. do danas. U Hrvatsku se vraća 1993., a kao najstariji izabrani zastupnik 2000. je predsjedao konstituiranjem četvrtoga saziva Hrvatskog sabora, do izbora novog predsjednika Sabora (11 sati, središnjica HSS-a, Ulica kralja Zvonimira 17).

ZAGREB - Predstavnici HŽ Infrastrukture na konferenciji za novinare govorit će o projektima koji se financiraju iz sredstava EU fondova, natječajima koji se uskoro raspisuju za sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda te projektima koje HŽ Infrastruktura trenutačno priprema, primjerice za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Dugo Selo-Novska. Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (12,00 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Ivana Kutni

Poslijepodne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙