FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 11. srpnja

Autor: mkov
ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 11. srpnja.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom je redu 30-tak točaka, među kojima i konačni prijedlog izmjena Zakona o zadrugama, Zakona o zračnom prometu, prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za povećanje temeljnog kapitala Croatia Airlinesa pretvaranjem potraživanja s osnova plaćenoga jamstva te o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o obvezi obavljanja domaćega lionijskoga zračnog prijevoza između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Croatia Airlinesa i tvrtke Trade Air. Vlada će razmotriti i prijedlog odluke o pokretanju postupka za ustrojavanje posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga RH.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Hrvatski sabor sutra zasjedanje nastavlja raspravom o izvršenju prošlogodišnjega državnog proračuna u kojem su rashodi iznosili 119,8 milijardi kuna, odnosno 1,6 milijardi kuna manje nego u 2011. godini. Radi se o prvom proračunu Vlade premijera Zorana Milanovića, a ministar financija Slavko Linić objasnio je u svibnju, kada je izvješće s Vlade upućeno Saboru, kako su uštede napravljene na svim stavkama rashoda te je Vlada u vrlo teškim makroekonomskim uvjetima uspjela smanjiti proračunski manjak i povećati poreznu disciplinu. Rezultata toga je da su prihodi bili 109,8 milijardi kuna, odnosno 2,3 posto više nego 2011. Ukupni manjak proračuna konsolidirane opće države u 2012. ostvaren je u iznosu od 11,2 milijarde kuna ili na razini od 3,4 posto BDP-a, što je za 0,2 postotna boda manje u odnosu na planirani manjak. Uz izvješće o izvršenju proračuna, raspravljat će se o izvješću državne revizije, koja je, kao i ranijih godina, izvršenju proračuna dala uvjetno mišljenje.

ZAGREB - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije na sjednici će utvrđivati prijedloge odluke o razrješenju glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te odluke o imenovanju vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radio televizije (13,30 sati, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Komemoracija Josipu Torbaru, počasnom predsjedniku Hrvatske seljačke stranke (HSS) i bivšem saborskom zastupniku, koji je umro 6. srpnja u 92. godini. Torbar je više od 45 godina proveo u emigraciji, najviše u Južnoj Americi, SAD-u i na kraju u Rimu. Kao bliski suradnik Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića bio je aktivan u HSS-u u inozemstvu, a 1991. i formalno prenosi sve ovlasti Središnjeg odbora na domovinski HSS, čime je bio osiguran formalno pravni kontinuitet HSS-a od utemeljenja 1904. do danas. U Hrvatsku se vraća 1993., a kao najstariji izabrani zastupnik 2000. je predsjedao konstituiranjem četvrtoga saziva Hrvatskog sabora, do izbora novog predsjednika Sabora (11 sati, središnjica HSS-a, Ulica kralja Zvonimira 17). Posljednji ispraćaj Torbaru bit će u 12,30 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

PULA - Ured za javnost Biskupije porečke i pulske održat će konferenciju za novinare o aktivnostima Ureda povodom beatifikacije sluge Božjega Miroslava Bulešića, 28. rujna 2013. u pulskoj Areni. Na konferenciji će biti, među ostalima, Vilim Grbac, generalni vikar Biskupije porečke i pulske i voditelj tehničkoga odbora, a predstavit će se i nove web stranice posvećene tom događaju (10 sati, prostorije Župe sv. Antuna, Varaždinska 2).

Dežurni urednici:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙