FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 1. srpnja

Autor: Dammir Senčar
ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 1. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović priređuje radni doručak za sve predsjednike iz regije koji su nazočili svečanoj proslavi ulaska Hrvatske u članstvo EU-a (u 9.30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Tema radnog doručka bit će suradnja u regiji i nastavak procesa proširenja nakon ulaska Hrvatske. Nakon doručka predsjednik Josipović dat će izjavu za medije (u 11 sati), a moguće su i odvojene izjave nazočnih predsjednika iz regije.

ZAGREB - Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso službeno će otvoriti Kuću Europe u središtu Zagreba (u 9 sati, Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 6). Svečanosti će nazočiti premijer Zoran Milanović i potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Kuća Europe namijenjena je svim građanima i mjesto je dijaloga Europske unije s njenim građanima. U izaslanstvu sa Schulzom i Barrosom bit će još potpredsjednici EP-a Miguel Angel Martinez Martinez i Othmar Karas, potpredsjednica EK-a Viviane Reding, povjerenici EK-a Štefan Fuele i Neven Mimica. U Kući Europe nalazit će se Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Stalno predstavništvo Europske unije u Republici Hrvatskoj koje počinje s radom upravo 1. srpnja. Ona će biti na raspolaganju svim građanima koji će moći dobiti sve informacije o Europskoj uniji i pravima koja im pripadaju kao građanima Europske unije.

ZAGREB - Zaklada Konrad Adenauer i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, dvije demokršćanske i narodnjačke političke zaklade, organiziraju prijem prigodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Prijemu će nazočiti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (18 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Scenskim susretom u režiji Gorana Matovića "Krleža - agramerski prolaznici" otvorit će se 2. Festival Miroslav Krleža (21 sat, Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, Krležin Gvozd

23).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙