FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 3. srpnja

Autor: dduk
ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 3. srpnja.

ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira konferenciju za medije u povodu konstituirajuće sjednice Nadzornog odbora Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. i prvih projekata koje je odobrila Europska komisija za financiranje iz EU fondova. Sudjeluju potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Hrvatskih voda i Grada Poreča (12,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Banke i korporativno restrukturiranje tema je okruglog stola časopisa Banka. U raspravi će sudjelovati predstavnici banaka, Hrvatske narodne banke, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Hrvatske udruge poslodavaca i analitičari (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Kako će domaći energetski sektor odgovoriti na ulazak konkurencije te kako će primjena novog zakona o ugljikovodicima i davanje koncesije utjecati na gospodarski rast, moći će se čuti na regionalnoj konferenciji o energiji u organizaciji Infoarene. Sudionici konferencije dat će pregled stanja regionalnog i globalnog energetskog tržišta te ponuditi odgovore na pitanja što trenutno potiče ulaganja u energetski sektor u regiji i koji su projekti zanimljivi ulagačima (9,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ukupni promet Zagrebačke burze u lipnju je porastao za više od 27 posto u odnosu na svibanj, no taj je rast prvenstveno posljedica većeg blok-prometa dionica i dužničkih vrijednosnih papira, dok je redovni promet dionicama smanjen za 12 posto, a pad su zabilježili i gotovo svi dionički indeksi. Ukupni lipanjski promet ostvaren na Zagrebačkoj burzi iznosio je 394 milijuna kuna i veći je za oko 85 milijuna kuna ili 27,5 posto, za što je ponajprije 'zaslužan' rast blok prometa dionica sa oko 4 milijuna kuna iz svibnja, na gotovo 126 milijuna kuna u lipnju. Istodobno je redovni promet dionicama smanjen za 12 posto, na lipanjskih 232,1 milijun kuna. Pad prometa popraćen je i smanjenjem vrijednosti gotovo svih dioničkih indeksa, pa je tako Crobex pao za 2,7 posto, na 1.804,69 bodova, a Crobex10 za 3,5 posto, na 1.019,39 bodova. Najtrgovanija dionica u lipnju bila je dionica porečke turističke tvrtke Riviera Adria, kojom je u redovnom trgovanju ostvareno više od 61 milijun kuna ili više od četvrtine ukupnog redovnog prometa dionicama prošlog mjeseca. Na tu se dionicu odnosi i glavnina, odnosno više od 123 milijuna kuna blok prometa dionicama u lipnju.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙