FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana manifestacija "Sedam riječnih čuda"

Autor: hspa
METKOVIĆ, 5. srpnja 2013. (Hina) - Pod pokroviteljstvom Svjetskog fonda za prirodu (WWF) i u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanjem zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije te Udrugom lijepom našom iz Ploča u Metkoviću je održana manifestacija "Sedam riječnih čuda".

Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Marija Vučković, a o zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Delte Neretve govorila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije Marija Crnčević.

Predavanje o riječnim kornjačama održala je Kristina Šetka dok je profesor s dubrovačkoga Sveučilišta Branko Glamuzina govorio o izumiranju neretvanske jegulje. Sudionicima skupa prikazan je i dokumentarni film "Ljudi s Neretve" autora Obrada Glušćevića.

Tijekom svake od manifestacija koja uključuje "Sedam riječnih čuda" prikupljat će se potpisi sudionika koji će na kraju simbolizirati "Rijeku potpisa", a ona će se na završnoj konferenciji kampanje uručiti ministru zaštite okoliša i prirode Mihailu Zmajloviću.

Cilj kampanje je upozoriti na ugroženost rijeka uslijed neodrživog razvoja vodne infrastrukture te osiguranje potrebne zaštite i kvalitetnog upravljanja.

Ova manifestacija nastavak je kampanje "Mjesec hrvatskih rijeka" u kojem se sedam hrvatskih rijeka Sava, Zrmanja, Ombla, Neretva, Dunav, Drava i Mura predstavljao kao sedam riječnih čuda Hrvatske.

(Hina) xddub ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙