FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVEP savjetuje Hrvatima da ne putuju u Egipat

Autor: kgab
ZAGREB, 4. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučuje građanima da ne putuju u Egipat zbog posljednjih događaja u toj zemlji.

"Zbog najnovijih događaja, preporučujemo odgodu putovanja u Egipat ukoliko to nije nužno", navodi se u preporuci objavljenoj na internetskoj stranici ministarstva.

Također se dodaje da se hrvatski građani koji borave u Egiptu mogu obratiti hrvatskim diplomatskim predstavništvima u slučaju da im je potrebna pomoć. Republika Hrvatska ima veleposlanstvo u Kairu i konzulat u Aleksandriji.

U Egiptu je u četvrtak čelnik egipatskog ustavnog suda Adli Mansur položio prisegu kao novi prijelazni predsjednik zemlje, dan nakon što je vojska svrgnula dosadašnjeg predsjednika Mohameda Mursija.

Mansur je položio prisegu nakon nekoliko dana prosvjeda i posebno burna posljednja 24 sata tijekom kojih je vojnom intervencijom dosadašnji predsjednik maknut s vlasti. To je s oduševljenjem dočekala golema masa ljudi okupljena na ulicama Kaira i Aleksandrije koja je od nedjelje tražila njegovu ostavku, ali je u sukobima između Mursijevih pristaša i protivnika poginulo 14 osoba.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙