FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD poručio egipatskim čelnicima da moraju slušati narod

Autor: akoz
WASHINGTON, 2. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Egipatski čelnici moraju poštivati mišljenje egipatskog naroda, rekao je državni tajnik SAD-a John Kerry u utorak u telefonskom razgovoru s egipatskim ministrom vanjskih poslova, po glasnogovornici State Departmenta.

"Važno je slušati egipatski narod", rekao je u razgovoru Kery Muhamedu Kamelu Amru, rekla je novinarima glasnogovornica Jen Psaki.

"Demokracija je više od samih izbora. Ona se odnosi i na to da se ljudima osigura da se njihovi glasovi saslušaju u miru", dodala je Psaki.

Predsjednik Mohamed Mursi, prvi slobodno izabran egipatski čelnik, brani svoju vlast od desetina tisuća ljudi koji su izašli na ulice i podupiru njemu suprotstavljene političke skupine.

Po najnovijim izvješćima iz Egipta, sedam je osoba u utorak poginulo u Kairu, a u sukobima između protivnika i pristaša predsjednika Mursija više je desetina ranjenih.

Vojska je u ponedjeljak dala ultimatum Mursiju od 48 sati da zadovolji traženja naroda, a u protivnom će, kako je najavila, provesti svoj plan za budućnost zemlje.

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙