FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: zadnji dan za izvješća za drugi izborni krug

Autor: mudi
ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Danas istječe rok u kojemu sudionici drugoga kruga lokalnih izbora moraju nadležnim izbornim povjerenstvima dostaviti financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe, podsjeća Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Nadležna općinska, gradska i županijska izborna povjerenstva izvješća će zaprimati danas do 16 sati.

Izvješća se, najkasnije s današnjim danom, mogu poslati i preporučenom pošiljkom, podsjećaju u DIP-u.

U navedenom roku dostavlja se financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe, kao i izvješća o primljenim donacijama, o promidžbenim rashodima te o cijeni i ostvarenom popustu za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.

Najkasnije do 17. srpnja izborni su sudionici dužni objaviti financijski izvještaj o financiranju promidžbe sa sastavnim dijelovima (obrascima o donacijama, troškovima i medijskom oglašavanju) na web stranicama kandidata, odnosno političke stranke koja ga je predložila, ili u lokalnom tisku.

Pod objavom na web stranici, smatra se objava u trajanju od najmanje 90 dana, napominje DIP.

Drugi krug lokalnih izbora održan je 2. lipnja, dakle prije mjesec dana, u Zagrebu, 11 županija, 85 gradova i 164 općine.

Lokalne su to jedinice u kojima nitko od kandidata u prvom izbornom krugu, 19. svibnja, nije dobio natpolovičnu većinu biračkih glasova.

(Hina) xum ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙