FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: ulazak u EU nešto je najljepše što nam se moglo dogoditi

Autor: dspo
PULA, 1. srpnja 2013.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik i bivši kandidat za istarskog župana Damir Kajin izjavio je danas kako je ulazak u EU nešto najljepše što se Hrvatskoj moglo dogoditi, ali da tek treba vidjeti što će nam ova zajednica donijeti.

"Konačno su pale granice", poručio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli, istaknuvši da će u EU biti i lijepih i manje lijepih trenutaka.

"To je kao brak u koji čovjek dobrovoljno ulazi, ali dobrovoljno može izići. Bit će lijepih, ali budite uvjereni i manje lijepih trenutaka. Na nešto ćemo moći utjecati, na puno toga nećemo moći utjecati, ali u načelu smatram da je ulazak u EU nešto najljepše što nam se moglo dogoditi", rekao je.

Za nedavnu smjenu direktora porečkog komunalnog poduzeća "Usluga" i bivšeg kandidata za porečkog gradonačelnika Rodoljuba Kosića kazao je kako je to "politika smjena i linča tipična za ovu generaciju IDS-a".

Upozorio je i kako medijski prostor Istre nikada nije bio tako kontroliran kao u zadnjih pet-šest godina, za što Kajin, bivši IDS-ovac, odgovornim drži predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića.

"I po tome je Istra daleko ispod bilo kojeg drugog kraja Hrvatske. Jasno je da je to jedan od uvjeta dobivanja izbora koji se ovdje dobivaju novcem, medijskim kontrolama, kontrolama nad drugim strankama, PR-om i, jasno, kroz sinekure javnih vlasti", - ustvrdio je.

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙