FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 18. lipnja

Autor: sbil
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 18. lipnja:

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetit će tvornicu Končar i sudjelovati na svečanosti puštanja u rad visokonaponskog laboratorija (10 sati, Jankomir, Josipa Mokrovića 8). Po dolasku premijer Milanović obići će tvornicu Končar – Mjerni transformatori, tvornicu Končar – Energetski transformatori te Končar – Distributivni i specijalni transformatori, a svečanost puštanja u rad visokonaponskog laboratorija počinje u 10,45 sati. Na svečanosti je predviđeno obraćanje predsjednika Vlade.

ZAGREB - Sastanak o nestalim osobama između Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade RH i Komisije Vlade Republike Srbije za nestale osobe. Ministarstvo branitelja pozvalo je medije da nazoče otvorenom dijelu sastanka (12 sati, Vlada RH, Trg. sv. Marka 2).

ZAGREB - Održavanje 28. (tematske) sjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora. Na predloženom je dnevnom redu Pravilnik o uvjetima za izbore u znanstvena zvanja (14,30 sati, Dvorana Ivana Mažuranića Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održat će se Međunarodna konferencija "Roma Youth Activism and Participation". Konferencija će okupiti predstavnike mladih Roma i nacionalnih savjeta mladih iz svih država članica Desetljeća, kao i mlade Rome angažirane u sklopu ODIHR/OSCE regionalnog projekta "Best Practices of Roma Integration". Glavni cilj konferencije jest pružiti prostor za analizu položaja mladih Roma unutar Desetljeća za uključivanje Roma, Okvira EU za nacionalne Strategije uključivanje Roma i ostalih međunarodnih inicijativa uključujući i nacionalne savjete mladih kao i raspraviti strategije za aktivnu participaciju mladih Roma. Diskusije će se osobito usmjeriti na uključivanje tema vezanih za mlade u romske politike, kao i tema vezanih za Rome u opće politike za mlade (9 sati, Hotel International, Miramarska 24)

PULA - U pulskom sjedištu SDP-a saborski zastupnik Damir Kajin održat će tiskovnu konferenciju na temu "Aktualna politička situacija" (11 sati, SDP, Divkovićeva 3)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙