FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik podupro prosvjednike na Osječkoj tržnici

Autor: vsik
OSIJEK, 1. srpnja 2013.(HIna) - Prodavači na Osječkoj tržnici danas su jedan sat prosvjedovali protiv uvođenja fiskalizacije, pridružili su im se članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a podupro ih je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Gradonačelnik Vrkić rekao je kako je došao poduprijeti prodavače na tržnici zbog "tako rigoroznog uvođenja fiskalizacije koji se nigdje na takav način ne provodi".

Dodao je kako od prodaje poljoprivrednih proizvoda na osječkoj tržnici živi oko 700 obitelji te da im treba pomoći i olakšati rad, a ne stvarati dodatne probleme. "Stajem uz njih", rekao je Vrkić, ističući kako će od ministra financija Slavka Linića tražiti da se prodavači na malo izuzmu od fiskalizacije.

"Ako to ne uspijem, grad Osijek će im kupiti fiskalne blagajne", obećao je gradonačelnik.

Direktor Osječke tržnice Željko Krivić također je podupro zahtjev prodavača da se izuzmu od primjene fiskalizacije, ističući kako je riječ o važnoj i specifičnoj djelatnosti koja je bitna za sve Osječane.

Prodavači s Osječke tržnice koji su danas prosvjedovali napisali su poruke, poput: "Tržnice postoje već 3000 godina" i "Neka se tržnice zatvore, nije nas briga, u potpisu Čika Linić".

O teškom položaju prodavača na tržnicama Jasmina Palić, koja je nakon 42 godine rada na tržnici otišla u mirovinu od 1600 kuna, rekla je: "Lako je donositi odluke, ali - ako njihova primjena doslovce znači prestanak rada mnogih koji su na ovoj tržnici cijeli život - očito je da nešto ne štima."

(Hina) xvsik ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙