FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo turizma: javni pozivi za unapređenje ponude i inovacije u turizmu

Autor: tper
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma objavilo je danas dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstva u 2013., temeljem Programa unapređenja ponude turističkog sektora "Korak više" i Programa poticanja inovacija u turizmu "Inovativni turizam", a javni pozivi za oba programa otvoreni su do 19. srpnja.

S ciljem jačanja kvalitete i raznovrsnosti ponude u destinaciji, što pridonosi ukupnom jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo je iz proračuna ukupno za oba programa izdvojilo 12,7 milijuna kuna.

Riječ je o dva od devet programa bespovratnih potpora u 2013., za što je ove godine izdvojeno 35,3 milijuna kuna, odnosno 3,3 milijuna kuna više nego lani.

Temeljem Strategije razvoja turizma do 2020. cilj je postati još konkurentnije odredište i zato kroz programe koje provodimo želimo stvoriti novu i obogatiti postojeću ponudu u destinaciji, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Napominje kako je Hrvatska zemlja ogromnog turističkog potencijala i zato se želi ojačati turizam u svim regijama, ponuditi turistima zanimljivu ponudu i izvan ljetnih mjeseci, što će u konačnici produžiti turističku sezonu te ojačati konkurentnost hrvatskog turizma.

Sredstva iz program "Korak više" namijenjena su za unapređenje ponude turističke destinacije kroz kapitalna ulaganja, za izgradnju i unapređenje dodatnih sadržaja hotela i kampova kroz kapitala ulaganja i za subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca.

Program se odnosi isključivo na projekte koji se mogu realizirati u roku najduže od jedne godine i maksimalne su vrijednosti od milijun kuna.

Maksimalan iznos potpore po projektu je 300 tisuća kuna, dok je najveći iznos subvencije za vodu do 70 posto troškova razlike cijene vode.

Ovisno o namjeni, korisnici sredstava mogu biti turističke zajednice, nacionalni i parkovi prirode, jedinice lokalne i regionalne samouprave, trgovačka društva, obrti i zadruge.

Program "Inovativni turizam" provodi se s ciljem razvoja novih i inovativnih turističkih proizvoda te time i obogaćivanja ukupne turističke i ugostiteljske ponude u destinaciji.

Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo realizirani troškovi u 2013., i to do najviše 50 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta.

Najveći iznos potpore po projektu iznosi do 300 tisuća kuna, a uvjet je da korisnik u projekt uloži sredstva koja su, najmanje, u visini odobrene potpore.

Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙