FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asadove snage se bore za širenje nadzora nad središnjom Sirijom

Autor: akoz
AMAN, 30. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Snage sirijskog predsjednika Bašara al-Asada bombardirale su u nedjelju topništvom i zrakoplovstvom sunitske pobunjenike u gradu Homsu, drugog dana ofenzive za širenje područja pod nadzorom vladinih snaga u strateški važnoj središnjoj Siriji, rekli su aktivisti.

Aktivisti su rekli da su pobunjenici koji brane staro središte Homsa i pet susjednih sunitskih četvrti najvećim dijelom odbili kopnene napade Asadovih snaga u subotu ali su izvijestili i o novim sukobima i mrtvima u nedjelju.

Ofenziva je pokrenuta nakon razdoblja postojanog napredovanja Asadovih snaga potpomognutih militantima libanonskog Hezbolaha u selima pokrajine Homsa i gradovima blizu granice s Libanonom.

Oporbeni izvori i diplomati su rekli da su napredovanjem Asadove snage učvrstile obruč oko Homsa i osigurale glavni cestovni pravac koji povezuje uporišta Hezbolaha u Libanonu s bazama sirijske vojske na alavitskom terioriju blizu sirijske obale, glavnoj točci ulaska ruskog oružja koje je Asadu dalo ključnu prednost u borbi za vlast.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙