FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocije doktora znanosti u sklopu proslave ulaska RH u EU

Autor: ipet
ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Svečanim promocijama doktora znanosti Sveučilište u Zagrebu pridružuje se povijesnome događaju - ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju (EU), a na tim svečanostima bit će promovirana 434 nova doktora znanosti toga najvećega hrvatskog sveučilišta i najstarijega u kontinuitetu nastave.

Novi doktore promovirat će u nedjelju, 30. lipnja, urektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) na dvije svečanosti - prva će početi u 10 sati, a druga u 14 sati.

U skladu s već uvriježenim protokolom, doktorski kandidati bit će odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape i u povorci će proći put od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade HNK-a, a zato će na sjevernoj strani Trga maršala Tita kratkotrajno biti obustavljen promet.

Prva promocija doktora znanosti počet će u 10 sati svečanim koncertom u povodu obilježavanja ulaska RH u Europsku uniju. Program svečanoga koncerta s djelima hrvatskih skladatelja pripremaju studenti triju umjetničkih sveučilišnih akademija. Glazbeni dio programa u trajanju od oko 40 minuta izvest će Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka, uz sudjelovanje studenata Akademije dramske umjetnosti. Na programu će biti djela Blagoja Berse, Jakova Gotovca i Vatroslava Lisinskog, a intonirat će se hrvatska i europska himna. Tijekom koncerta, na velikome platnu bit će prikazane fotografije radova najuspješnijih studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Po završetku koncerta, počet će svečana promocija, rektor Bjeliš promovirat će nove doktore znanosti, oni će izgovoriti riječi prisege, a potom će prebaciti kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolički ući u novo i više akademsko zvanje. Nakon toga će novim doktorima znanosti biti uručene diplome, oni će se upisati u knjigu doktora znanosti, a svečanost će završiti intoniranjem akademske himne "Gaudeamus igitur".

Druga svečana promocija počet će u 14 sati.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙