FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 26. lipnja

Autor: jnah
ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 26. lipnja:

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira proslavu stotog rođendana akademika i pravnog stručnjaka Vladimira Iblera, jednog od vodećih hrvatskih znanstvenika iz područja međunarodnoga prava. Ibler je bio dugogodišnji sveučilišni profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uvažen i izvan granica naše zemlje. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih djela, sudionik važnih međunarodnih konferencija na kojima je kreirano suvremeno međunarodno pravo mora, predavač na sveučilištima u inozemstvu te nezaobilazan savjetnik i član državnih povjerenstava za uređenje hrvatskih državnih granica (14 sati, palača HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - U povodu skorašnjeg završetka velike Picassove izložbe u Klovićevim dvorima ta će zagrebačka galerija održati konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti dosadašnji rezultati tog izložbenog projekta. Na konferenciji bi trebala govoriti i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. U protekla tri mjeseca izložbu "Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz" posjetilo je više od sto tisuća ljudi, a trajat će do 7. srpnja. Od 1. srpnja do zatvaranja Galerija će biti otvorena do 22 sata, a 6. srpnja održat će se i "Noć s Picassom", koja će također biti najavljena na novinskoj konferenciji (13 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Predstavom "O konceptu lica Sina Božjeg" talijanskog redatelja Romea Castelluccija i njegove kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio otvara se posljednje, 27. izdanje Međunarodnog festivala novog kazališta Eurokaz. Ovogodišnji program festivala bit će u znaku Europe i pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a od sljedeće godine Eurokaz će djelovati kao producentska kuća fokusirana na nezavisnu scenu (21 sat, Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙