FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić: poduzete sve mjere za obranu od poplava

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. lipnja 2013.(Hina) - Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić izjavio je danas da su na gradskom području poduzete sve mjere za obranu od poplava te da je stanje pod kontrolom.

Nakon obilaska područja lijeve obale Drave Vrkić je izjavio novinarima kako u ovome trenutku nema poteškoća te da najveći problem može biti što će se visok vodostaj zadržati 15-tak dana, što eventualno može utjecati na stabilnost nasipa.

Iznenađenja su uvijek moguća, ali ponašamo se tako da smo spremni trenutno reagirati, poručio je gradonačelnik Vrkić.

Voditelj osječkog Centra obrane od poplava Hrvatskih voda Ivica Nađ izvijestio je da se u Osijeku provode redovne mjere obrane od poplava te se sutra očekuje kulminacija vodostaja, s razinom od oko 500 centimetara, ali se za sada ne očekuje proglašavanje mjera izvanredne obrane od poplave.

Dodao je kako danas završavaju sve planirane pripreme za doček vodenog vala, raspoređivanje materijala i ljudstva te sada predstoji stalni nadzor nasipa kako ne bi došlo do neželjenih situacija. "Za sada ni jednom području, koje je zaštićeno nasipima, ne prijeti opasnost", rekao je Nađ.

Dogradonačelnik Denis Ambruš (SDP) izvijestio je kako su sportske dvorane u gradu pripremljene za eventualnu evaukaciju i smještaj stanovnika iz Baranje, a gradski stožer spreman je ponuditi pomoć i gradu Vukovaru, ako za to bude potrebe.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙