FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov: konferencija o Siriji ne smije značiti Asadovu kapitulaciju

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 18. lipnja 2013. (Hina) - Međunarodna mirovna konferencija o Siriji, "Ženeva-2", ne smije značiti "kapitulaciju" režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

"Mi smo kategorički protiv... tvrdnji po kojima ta konferencija treba biti jedna vrsta javnog akta kapitulacije vladinog izaslanstva i naknadne predaje vlasti u Siriji oporbi", rekao je Lavrov u intervjuu za kuvajtsku novinsku agenciju KUNA-u, koji je objavljen na internetskoj stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija i SAD zajedno rade na organizaciji mirovne konferencije. Lavrov je rekao da je sirijska vlada pristala sudjelovati na konferenciji te da je sastavila pregovarački tim na čelu s ministrom vanjskih poslova Validom al-Mualemom.

"S oporbom je teže", kazao je on, dodajući da pozivi sirijske oporbe na odlazak vlade nisu u skladu s naporima za postizanje konsenzusa na putu prema miru.

Također je rekao da se oporbi ne smije dopustiti postavljanje uvjeta za sudjelovanje na konferenciji, te da se obje sukobljene strane "moraju sudržati od postavljanja bilo kakvih preduvjeta".

(Hina) xkga ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙