FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska policija spremna za proslavu ulaska u EU

Autor: vlar
ZAGREB, 25. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatska policija vježbom iz područja osiguranja i zaštite štićenih osoba, održanoj danas na Policijskoj akademiji, pokazala je spremnost za osiguranje visokih državnih dužnosnika na predstojećoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Na vježbi je pokazana provjerava oružja i sigurnosni pregled vozila sa službenim psom za detekciju eksploziva, demonstrirana je vožnja štićene osobe u optimalnim uvjetima te je simuliran napad na štićenu osobu kada policija mora upotrijebiti oružje, priopćeno je iz MUP-a.

"Riječ je o dijelu svakodnevne obuke policijskih službenika Ureda za posebne poslove sigurnosti i temelji se na situaciji u kojoj se može naći štićena osoba, a samim time i policija koja tada primjenjuje svoje zakonske ovlasti", objasnio je načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Napomenuo je kako je pred hrvatskom policijom za nekoliko dana vrlo složena zadaća u koju će biti uključeno više ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije.

(Hina) pp/xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙