FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen bivši načelnik PU ličko-senjske i još dvije osobe

Autor: sobr
ZAGREB, 20. lipnja 2013. (Hina) - Bivši načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković i još dvije osobe uhićene su danas u Gospiću u najnovijoj USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji, doznaje se večeras od izvora bliskog istrazi.

Uz Jurkovića uhićena je njegova bivša tajnica te još jedan policijski službenik. Svi su privedeni u Zagreb, a bivšu tajnicu i policijskog službenika već su ispitali uskokovi istražitelji, a nakon toga privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Jurković bi u sjedištu USKOK-a trebao biti ispitan sutra ujutro, doznaje se od istog izvora koji je želio ostati neimenovan.

U slučaju da USKOK zatraži istražni zatvor za nekoga od uhićenih sutra bi se na zagrebačkom Županijskom sudu održalo ročište pred sucem istrage. Neslužbeno se doznaje da se troje osumnjičenih tereti za zlouporabe položaja i ovlasti "teške" gotovo milijun kuna.

Osim potvrde da se provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba, među kojima i djelatnim policajcima, u PU ličko-senjskoj nije se moglo ništa doznati, a i u USKOK-u šute o najnovijoj antikorupcijskoj akciji.

Neki mediji nagađaju da je među uhićenima i policijski načelnik za kadrovske i upravne poslove te da se osumnjičene tereti za malverzacije s prekovremenim satima zbog čega je oštećen MUP-ov proračun.

Jurković je na čelu PU ličko-senjske bio osam godina.

(Hina) xso yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙