FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na vojnom poligonu kod Slunja uništeno streljivo i eksplozivi

Autor: amat
ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja policija je uz logističku i sanitetsku potporu Hrvatske vojske ovog tjedna kontroliranim eksplozijama uništila oko 40.000 komada neispravnog pješačkog i lovačkog streljiva te oko 700 komada raznih eksplozivnih sredstava, doznaje se u MUP-u.

Uništavanje se provodilo u utorak i srijedu, a među uništenim eksplozivnim sredstvima bilo je tromblonskih mina, minobacačkih granata, ručnih bombi, protuoklopnih mina i raketa ručnih raketnih bacača.

S obzirom da je i dalje u tijeku akcija "Manje oružja-manje tragedija" u policiji pozivaju sve koji još uvijek skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

U policiji napominju da vlasnici oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da predaju najave u postaji ili na broj 192.

"Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", kažu u MUP-u.

Podsjećaju da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena te da se dodatne informacije mogu dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙