FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Indonezije ispričao se zbog požara

Autor: sbak
DŽAKARTA, 25. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Predsjednik Indonezije Susilo Bambang Yudhoyono ispričao se u utorak zbog šumskih požara čiji dim je onečistio zrak u susjednim zemljama Singapuru i Maleziji.

On je rekao da Indonezija poduzima sve kako bi obuzdala požare na Sumatri, šalje protupožarne zrakoplove i izdvojila je oko 20 milijuna dolara za borbu protiv vatrene stihije. "Kao predsjednik ispričavam se i tražim razumijevanje naših prijatelja", rekao je predsjednik Indonezije na konferenciji za novinare.

Svake godine u isto vrijeme Singapur i Malezija bilježe zagađenje zraka zbog dima koji dolazi sa susjednog indonezijskog otoka Sumatre, gdje se još raširen uzgoj kultura na garištu. No problem je ovaj put dosegnuo rekordne razmjere a onečišćenje zraka neviđenu razinu.

Indonezijske vlasti uhitile su dvojicu seljaka koji su palili raslinje kako bi zemlju oslobodili za usjeve. U Indoneziji se za izazivanje šumskog požara može dobiti kazna do 10 godina zatvora i pola milijuna dolara novčane kazne.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙