FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kairo: Deseci tisuća simpatizera pružaju potporu Mursiju

Autor: mhaj
KAIRO , 21. lipnja 2013. (Hina) - Deseci tisuća islamista koji podupiru egipatskog predsjednika Mohameda Mursija okupili su se u petak u Kairu nakon molitve, želeći mu na taj način iskazati potporu prije prosvjeda predviđenih za 30. lipnja, kojima bi ga njegovi protivnici željeli ponukati na odlazak s dužnosti.

Mursijevi pristalice okupili su se pred džamijom u kairskom predgrađu Nasr Cityju, ističući državne zastave i Mursijeve fotografije, pokazujući na taj način brojnost islamista prije održavanja prosvjeda oporbe, najavljenih za 30. lipnja, na dan obilježavanja prve godišnjice Mursijeva dolaska na predsjedničku dužnost.

"Da volji naroda", moglo se pročitati na nekim natpisima. "Ima i onih koji ne žele da sadašnja vlast vlada Egiptom", rekao je 22-godišnji Gaber Nader ističući zastavu Mursijeva Muslimanskog bratstva, stranke u čije je ime aktualni predsjednik sudjelovao na predsjedničkim izborima, nakon svrgavanja s vlasti Hosnija Mubaraka 2011.

"Dr. Mursi pobijedio je na poštenim i slobodnim izborima, poput čelnika u bilo kojoj državi u svijetu", smatra Nader, dodajući da je oporba puno lošije organizirana.

Mursijevi protivnici tvrde da su peticijom kojom aktualnog predsjednika pozivaju da odstupi s dužnosti prikupili oko 15 milijuna potpisa, što je više od 13 milijuna glasova koji su prije godinu dana Mursiju omogućili pobjedu na izborima.

(Hina) xmh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙