FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora Josip Leko čestitao građanima Dan državnosti

Autor: rkor
ZAGREB, 21. lipnja 2013. (Hina) - U povodu Dana državnosti 25. lipnja predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko u čestitki koju je danas poslao građanima Republike Hrvatske ističe da ove godine taj dan proslavljamo u posebno svečanom ozračju zbog skorog ulaska u Europsku uniju.

"25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio je dvije povijesne odluke - Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske. Time su hrvatski zastupnici ostvarili višestoljetni san građana Hrvatske da žive u samostalnoj i neovisnoj državi i da sami odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti", podsjeća u čestitki predsjednik Sabora.

Ove godine, na 22. godišnjicu tog događaja, Dan državnosti proslavljamo u posebno svečanom ozračju dugo očekivanog članstva u Europskoj uniji.

Hrvatski je sabor 25. lipnja 1991. u prvome redu bio vođen idejom o dobrobiti i prosperitetu svih hrvatskih građana te željom da se Republika Hrvatska, kao istinska demokracija, pridruži krugu razvijenih država u čijem će okrilju pronaći i ostvariti stabilnost, sigurnost te gospodarski napredak.

"Zbog dugotrajne globalne financijske i ekonomske krize i recesije, razumljivo je da više nema tog entuzijazma koji se početkom devedesetih godina gotovo mogao opipati u zraku. Nada i uvjerenje u poboljšanje životnog standarda i oporavak od krize ipak i dalje žive u nama, a dobar vjetar stiže nam sa svakim danom kako se bliži trenutak ulaska u Europsku uniju", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke koji je građanima Republike Hrvatske u ime Sabora i u svoje osobno ime zaželio sretan i lijep Dan državnosti.

(Hina) pp/xrkor yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙