FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin - program dobrodošlice austrijskoga veleposlanstva

Autor: skal
VARAŽDIN, 21. lipnja 2013. (Hina) - Austrijsko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj zaželjet će Hrvatskoj srdačnu dobrodošlicu u Europsku uniju (EU) programom pod nazivom "Austrija želi dobrodošlicu Hrvatskoj u EU" koji će se u Varaždinu održati u noći s 30. lipnja na 1. srpnja.

Kako se navodi u današnjem priopćenju Ureda grada Varaždina, Austrija će kao veliki prijatelj Hrvatske te posebno Varaždina, s kojima ima višestoljetne kulturne, gospodarske i političke veze, zaželjeti Hrvatskoj dobrodošlicu upravo iz toga baroknog grada.

Dodaje se kako je posebno zadovoljstvo zbog toga iskazala austrijska veleposlanica Andrea Ikić-Boehm koju s Varaždinom veže prošlogodišnje partnerstvo s Varaždinskim baroknim večerima i vrhunski koncerti najuglednijih austrijskih interpreta barokne glazbe, kao i koncert Bečkih dječaka.

Veleposlanica Ikić-Boehm Austrije istaknula da je u Varaždinu vidljivo prijateljstvo Hrvatske s Austrijom te se, zbog odlično organiziranih spomenutih kulturnih manifestacija, Republika Austrija odlučila baš u Varaždinu organizirati program kao poklon u povodu ulaska u Europsku uniju.

Organizacija programa povjerena je Koncertnom uredu grada Varaždina i Austrijskom kulturnom forumu na čelu s direktorom Georgom Christianom Lackom. Riječ je o izvedbi Mozartove "Čarobne frule remix" u modernoj, humoristično-jazz verziji.

"Čarobnu frulu" izvest će peteročlani umjetnički ansambl iz Beča, a potom će nastupiti Varaždinski komorni orkestar s revijalno-balskim programom. Točno u ponoć orkestar bi trebao uvesti Varaždince u Europsku uniju izvedbom "Ode radosti". Organizaciju programa financijski su pomogle austrijske tvrtke u Hrvatskoj.

(Hina) xskal yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙