FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Flego primio mlade iz programa Eurodysee/Eurodyssey

Autor: sfab
PULA, 13. lipnja 2013. (Hina) - Istarski župan Valter Flego danas je primio je šestero mladih koji u sklopu međunarodnog programa Eurodysee/Eurodyssey borave u Puli od 3. lipnja do 31. kolovoza.

Riječ je o međunarodnom programu razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija u kojemu sudionici, mladi od 18 do 30 godina, stječu profesionalna iskustva na različitim područjima djelovanja, te uče jezik zemlje u kojoj borave. Stručnu praksu obavljaju u raznim tvrtkama i institucijama u Istarskoj županiji.

Flego je istaknuo kako mu je ovo kao prvi prijem u funkciji župana jako dobar početak. "Vrlo mi je drago što sam danas primio upravo mlade ljude iz Europe koji će sutra postati ambasadori istarske regije u Europi", rekao je.

Mladima je poželio ugodan boravak u Puli i Istri, da steknu nova iskustva i uspješno nauče hrvatski jezik te sutra prošire dobar glas o Istri. "Imat ćete priliku upoznati našu kulturu, ljude i jezik, osjetit ćete multietničnost koja je prisutna na ovim prostorima, a naši mladi će zauzvrat upoznati vaše zemlje već na jesen ove godine", kazao je Flego.

Šestero mladih se s profesoricom hrvatskog Suzanom Orlić i Gordanom Širol iz Eurodysee danas predstavilo na vrlo dobrom početničkom hrvatskom jeziku. Maria Calatayud Guillem iz Španjolske praksu će stjecati na Brijunima, Maria Isabel Alfaro Vilanova, također Španjolka, radit će u pulskoj Turističkoj zajednici.

Emilie Hem iz Francuske bit će u Dječjem domu Pula, Martina Marcantoni iz Italije u IRTA-i, Sara Remih iz Austrije na Radio Maestralu, a Xavier Salip Fernandez iz Španjolske u Udruzi Informo.

Svi redom su kazali kako im se Pula jako sviđa te istaknuli da se nadaju lijepom vremenu kako bi mogli uživati u ljetnim radostima. Župan im je pred kraj druženja uručio prigodne poklone dobrodošlice.

(Hina) xppul ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙