FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH vlastima iz SAD-a izručen osumnjičeni za ratne zločine

Autor: zkre
MOSTAR, 4. lipnja 2013. (Hina) - Sjedinjene Države izručile su vlastima Bosne i Hercegovine Sulejmana Mujagića, kojega se sumnjiči za ratne zločine počinjene tijekom 1995. godine u svojstvu jednoga od zapovjednika postrojbi bivše Autonomne pokrajine Zapadne Bosne pod vodstvom Fikreta Abdića, izvijestila je u utorak Balkanska informativna mreža koja prati procesuiranje ratnih zločina (BIRN).

Po tim navodima, pomoćnica američkog državnog tužitelja Mythili Raman izjavila je da je izručenje Mujagića rezultat bliske suradnje između predstavnika vlasti SAD-a i BiH, naveo je BIRN. Mujagić je uhićen u studenog prošle godine u gradu Utica, u saveznoj državi New York.

On je osumnjičen da je jednog zarobljenog pripadnika Armije BiH ubio iz vatrenog oružja, a drugog zlostavljao u ožujku 1995. godine na području Cazinske krajine.

On je u to vrijeme bio jedan od zapovjednika u postrojbama Narodne obrane Autonomne pokrajine Zapadne Bosne pod vodstvom Fikreta Abdića.

Slučaj protiv Mujagića je državnom odvjetništvu BiH ranije ustupilo Županijskom, Unsko-sansko državno odvjetništvop sa sjedištem u Bihaću.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙