FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren IPA projekt "Inovativna meteorološka podrška upravljanju energijom vjetra - Will4wind"

Autor: smar
ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - IPA projekt "Inovativna meteorološka podrška upravljanju energijom vjetra - Will4wind", čiji je cilj povećati točnost prognoze vjetra na određenom području uz pomoć računalnih modela te učinkovitije integriranje vjetroelektrana u nacionalni elektroenergetski sustav, otvoren je danas u prostorijama Informativnog centra EU-a.

Osim toga, kao cilj ovog projekta vrijednog 535.863 eura ističe se podržavanje upravljanja energijom vjetra u Hrvatskoj u suradnji znanosti, gospodarstva i industrije.

Očekuje se da će dvogodišnji projekt kroz aktivnosti mladih znanstvenika pridonijeti pozicioniranju Hrvatske na regionalnom tržištu vezano za upravljanje obnovljivim izvorima energije.

Projekt se odvija pod vodstvom Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) čiji je ravnatelj Ivan Čačić danas otvorio projekt, a voditelj je Kristian Horvath.

Europska unija financirat će projekt bespovratnim sredstvima u visini od 82 posto ukupnog iznosa (438.336,27 eura).

Financiranje se provodi u skopu IPA programa - III C komponente "Regionalni razvoj - "Regionalna konkurentnost" i Fonda za ulaganje u znanost i inovacije.

(Hina) xsmar ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙