FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija neće dopustiti zonu zabrane letenja nad Sirijom

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 17. lipnja 2013. (Hina) - Rusija neće dopustiti uspostavu zone zabrane letenja nad Sirijom, izjavio je u ponedjeljak Aleksandr Lukaševič, glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova, a prenosi agencija Itar-Tass.

Što se tiče uspostave zone zabrane letenja "mi imamo vrlo jasno i temeljno stajalište", kazao je. "Svi ti potezi oko zone zabrane letenja i raznih humanitarnih koridora su izravna posljedica nepoštivanja međunarodnog prava", ustvrdio je, dodavši da se uspostava takve zone i provođenje takvih odluka konkretno vidjelo na primjeru Libije.

"Mi ne želimo da se tako nešto ponovi u Siriji. Mi nećemo dopustiti takav scenarij", istaknuo je Lukaševič.

Također je rekao da je opskrba sirijskih pobunjenika oružjem opasna tendencija koja će stvoriti uvjete za eskalaciju nasilja.

"Nemoguće je postići rješenje... kada se s jedne strane pruža potpora oporbi, a s druge javno govori da nema vojnog rješenja", naglasio je on.

Po njegovim riječima, tu se vidi da postoje odstupanja između politike i djelovanja SAD-a i europskih država što se tiče Sirije.

Lukaševič je izjavio da je Rusija iznenađena odlukom Egipta o prekidu odnosa sa Sirijom i da želi saznati razloge "takve neočekivane odluke".

(Hina) xkga ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙